Koliko smo sposobni za promjene?

Zagreb, Hrvatska 2020.

izvještava dr. Nikica Daraboš
Okrenuti novu stranicu karijere doživljaj je neprocjenjive vrijednosti. Hrabrost, rizik i iskustvo su najvažniji – je životni moto. Svaka promjena nosi nešto novo, a pogotovo u ovoj godini životnih obljetnica. No, iskustvo, znanje i empatija za potrebite, osnove su liječničke profesije i kvalitetne zdravstvene usluge.

Iako je moj početak 2020. obilježilo publiciranje petogodišnjeg rada internacionalne grupe vrhunskih stručnjaka u ortopediji i traumatologiji u KSSTA časopisu, u čijoj sam izradi i osobno sudjelovao „Management of traumatic meniscus tears. The 2019 ESSKA Meniscus Consensusnove životne mogućnosti otvarale su vrata.

Na isto je ukazivalo paralelno publiciranje mog prvog znanstvenog rada iz domene društvenih znanosti, diplomacije i javnog zdravstva: “International Medical Knowledge Transfer as a Tool of Public Diplomacy: The Case of Croatia” u časopisu Croatian Political Science Review.

Svjetska zdravstvena organizacija i njezin centar u Ženevi, u Švicarskoj bio je novi izazov.
Nagla pojava globalne COVID-19 pandemije i iznimno obiman angažman u radu WHO EU koordinacije država članica ubrzo su pokazale da je moja odluka bila ispravna.

No, kad su me kolege iz Međunarodnog instituta za promociju zdravlja (engl. International Institute for Health Impactiifhi.com) zamolile su da sudjelujem u projektu širenja znanja o novostima iz svoje medicinske struke spremno sam se odazvao izazovu. Rezultat naše suradnje desetak je edukativnih video-clipova IIFHI.

Cjeloživotnom edukacijom, širenjem i primjenom novostečenog znanja u svezi modernih metoda liječenja oplemenjujemo medicinu u najvitalnijem, stručnom djelu njenog izvođenja.

Podijelite blog post na društvenim mrežama

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on google